Takaisin

Avajaiskonsertti kaikelle kansalleLiput: 27/14,50 €  / osio, molemmat osiot 38/22,50 € (Ticketmaster), alle 3-vuotiaat sylissä ilmaiseksi
La 27.1. klo 17.00
Musiikkitalon konserttisali

Sibafest 2018 avaa festivaaliviikon isosti kaiken kansan tapahtumalla Musiikkitalon konserttisalissa! Ilta on jaettu kahteen eri osaan: lippuja myydään erikseen kumpaankin konserttiosioon, ja myynnissä on myös molempien osioiden yhteislippu.

Klo 17.00: Kaiken maailman Mörri-Möykyt

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, se hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa"

Juonellisessa koko perheen konsertissa kuullaan rakastetun Marjatta Pokelan ikivihreitä lastenlauluja, isolle orkesterille ja kuorolle sovitettuina. Pokelan laulujen teemoina ovat uteliaisuus, erilaisuuden ymmärtäminen, yhdessä tekeminen, ilo ja ystävyys.

Konsertissa esiintyy Sibelius-Akatemian opiskelijoista ja alumneista koostuva monikymmenhenkinen yhtye ja kuoro, joita johtaa kapellimestariopiskelija Emilia Hoving. Lisäksi lavalla nähdään lapsiesiintyjiä sekä Espoon työväenopiston monikulttuurinen Muuttolinnut-kuoro. Lavalle tallustelevat myös itse Mörri-Möykky, Hiisi, Myyry ja Miiru, Rouva Tahtipuikko, ja onpa Mörkökin luvannut piipahtaa!

Lauletaan yhdessä, pidetään toisiamme kädestä kiinni ja musisoidaan sydämestä sydämeen. Yleisökin voi halutessaan laittaa konserttiin rooliasun päälle, tervetuloa!

Ikäsuositus: yli 3 vuotta

Klo 18.30: Yhdessä! Together!

Siba Folk Big Band ja Global Orchestra yhdistyvät Sibafestin avajaisiin suurorkesteriksi. Soittava, laulava ja tanssiva orkesteri solistinaan jouhikkovelho Pekko Käppi juhlii kulttuurien rikkautta, avoimuuden ja ystävyyden henkeä sekä yhteistyön voimaa. Läheltä ja kaukaa tulevat muusikot tuovat oman panoksensa ainutlaatuiseen sointiin, jossa muinainen ja uusin, herkkä ja villi, tuttu ja tuntematon kohtaavat. Karjalainen jouhikko tapaa länsiafrikkalaisen balafonin, Nepalin ja Kuuban rytmit maustavat jenkkaa ja polkkaa, paimendisko johtaa Suomen metsistä tansanialaiselle kylänraitille. Tule mukaan inspiroivalle matkalle – tällaista musiikkia et tiennyt olevan olemassa!    

Siba Folk Big Band on jopa 40-henkinen Sibelius-Akatemian kansanmuusikoiden kansansoitinorkesteri, joka voitti Etno-Emman ensilevyllään 2014. Global Orchestra kokoaa yhteen Sibelius-Akatemian Global Music -koulutusohjelman ympäri maailmaa tulevat muusikot.  

KESTO: 1. osio 50 min (väliaika 35 min) 2. osio n. 60 min
VÄLIAIKA: kyllä

Lisätietoja

Joni Käenmäki
040 710 4384
joni.kaenmaki@uniarts.fi

Janne Ikäheimo
040 710 4344
janne.ikaheimo@uniarts.fi