Takaisin

Pop-up-ohjelma 24.1.–3.2.2018Lounastreffit Sibafestin kanssa! Sibafestin pop-up-ohjelma tarjoaa kurkistusikkunan Taideyliopiston opiskelijoiden, opettajien ja henkilökunnan taiteellisiin projekteihin niin Musiikkitalolla, Sibelius-Akatemian muissa toimitiloissa kuin myös julkisilla paikoilla. Pop-up-ohjelman tapahtumiin on vapaa pääsy, ja suurin osa tapahtumista järjestetään päivisin lounasaikaan. Tule katsomaan ja kurkista #Kansalaisrauhaan! Vapaa pääsy.

Ohjelma aakkosjärjestyksessä

AINON
La 27.1. klo 11.20
To 1.2. klo 12.00
Musiikkitalon päälämpiö

AINON soittaa musiikkia, joka on sävelletty tätä kokoonpanoa varten ottaen huomioon jokaisen muusikon persoonallisuuden. Musiikki vie kuulijan matkalle läpi monenlaisten tunnelmien. Musiikki on osittain improvisoitua, ja siinä on vaikutteita muun muassa renessanssimusiikista, nykymusiikista ja jazzista.

Aino Juutilainen, sello, sävellykset
Satu-Maija Aalto, viulu, alttoviulu
Suvi Linnovaara, saksofoni, klarinetti
Joonas Leppänen, rummut

KESTO: 20 min

+++

Aura Visala & Isabella Shaw: In One Sound Rejoice
Ma 29.1. klo 14.30
Musiikkitalon päälämpiö

Henry Purcellin barokin ajan lauluista koostuva ohjelma heijastelee eripuraa, taistelun ja konfliktin aiheuttamaa tuskaa ja tietoista pyrkimystä kohti rauhaa ja harmoniaa.

Aura Visala, cembalo
Isabella Shaw, mezzosopraano
Emil Mahjneh, baritoni

KESTO: 30 min

+++

Carmen 1918
Ke 31.1. klo 19.30
Black Box, Musiikkitalo

Esitys on Carmen-oopperan ärhäkkä ja yllättävä teatteriversiointi, jonka tapahtumat sijoittuvat Viipuriin kevättalvella 1918. Näytelmän henkilöt puhuvat selkeää karjalan kieltä. Sisällissodan aattoon sijoittuvan näytelmän keskiössä ovat Carmen-oopperan juonenkäänteet ja henkilöhahmot.

Esiintyjät: Tiina Ekola, Jaakko Perilä, Jussi Lankoski, Maija Hartikainen, Tatu Järvinen, Jussi Taipalharju, Solja Lönnroth, Milja Havas, Antto Hinkkanen, Olli Salmi ja Manu Penttilä
Ohjaus ja konsepti: Juho Liira (TeaK)

Juho Liira on lappeenrantalaislähtöinen teatterintekijä, joka opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalla. Viime vuosina Liiran esityksissä toistuvia teemoja ovat olleet muisti, kansanrunous ja karjalainen identiteetti. Liira kutsui Carmen 1918 -työryhmän koolle syksyllä 2017. Esiintyjät ovat kirjava joukko pääkaupunkiseutulaisia esittävän taiteen tekijöitä, joita yhdistää tinkimätön tekemisen palo.

KESTO: 1 h 15 min
VÄLIAIKA: ei

+++

Duo Humour
To 1.2. klo 12.00
Lounasravintola, Sibelius-Akatemia, Töölönkatu 28
Pe 2.2. klo 12.00
Kampin kauppakeskus, 5. krs

Sid Hillen teos 'Promenades' bandoneonille ja dekakordille taipuu nyt Duo Humourin käsissä harmonikalle ja kitaralle. Kappaleen kolme osaa kuvaavat ranskalaisten katujen tunnelmaa kaikessa monimuotoisuudessaan kävelijän perspektiivistä koettuna.

Sini Kuusela, harmonikka
Henrik Holmström, kitara

KESTO: 10-15 min

+++

Maya Tutu Collective: Rauha
Ke 24.1. klo 12.30
Musiikkitalon päälämpiö

Rauha on improvisaatiolle rakentuva musiikkiesitys, joka käsittelee ristiriitoja ja yhteisymmärrystä. 

Sofia Keto-Tokoi, viulu, laulu
Tuuli Malve, viulu, laulu
Maija Sihvola, viulu, laulu
Iiris Tarnanen, laulu

KESTO: 20-25 min

+++

Mikko Heikinpoika
To 25.1. klo 13.00
Su 28.1. klo 12.00
Kampin kauppakeskus, 5. krs

Mikko Heikinpoika on kurkkulaulaja, multi-instrumentalisti ja musiikintuottaja. Esiintyessään livenä hän käyttää live looping-tekniikkaa luoden syviä äänimaisemia.

Mikko Heikinpoika, kurkkulaulu, igil, tongue drum

KESTO: 15-20 min

+++

Outi Pulkkinen
Pe 26.1. klo 12.15
Kampin kauppakeskus, 5. krs

Ihmisäänitaiteilija, runolaulaja ja jouhikonsoittaja, MuT Outi Pulkkinen tuo esille viimeisintä tutkimustaan ihmisäänen ja mielen yhteydestä. Taiteellisen työnsä lisäksi Pulkkinen opettaa Taideyliopistossa kansanmusiikkia, äänenkäyttöä ja kokonaisvaltaista improvisaatiota sekä läsnäoloa.

Outi Pulkkinen, ihmisääni, jouhikko, runolaulu

KESTO: 15-20 min

+++

Tikka & Linnovaara
Ma 29.1. klo 12.00
Ti 30.1. klo 12.00
Kampin kauppakeskus, 5. krs

Tikka & Linnovaara on kahden saksofonistin tuore lupaava duo, joka tutkii musiikin äärirajoja improvisoiden. Instrumentteina molemmilla on tenorisaksofonit, ja akustista tulkintaa pyritään viemään pidemmälle myös erilaisia efektipedaaleja käyttäen. Duolle leimallista on niin rauhallisten äänimaisemien luominen kuin myös kiihkeäksi yltyvä pulppuava musiikillinen keskustelu.

Suvi Linnovaara, tenorisaksofoni
Jarno Tikka, tenorisaksofoni

KESTO: 20 min

+++

Sibafest Open -pingisturnaus
26.1.–3.2.2018 Musiikkitalon aukioloaikoina
Musiikkitalon alalämpiö

Kaikille avoin Sibafest-äänipingispöytä Musiikkitalon alalämpiössä! Tule ja koe pöytätenniksen salat Sibafestin omalla elektroakustisella pelipöydällä, joka ammentaa inspiraationsa urheilun, musiikin ja äänitaiteen yhteisestä maljasta ns. multi sense experience -metodilla. Lisäksi järjestetään kaikille Taideyliopistolaisille avoin Sibafest Open -pingisturnaus, jonka voittajalle on luvassa kunnian ja maineen lisäksi autenttinen käsin tehty Sibafest-kiertopalkinto. Ilmoittautumiset paikan päällä sijaitsevalla lomakkeella, turnauskaavio ja otteluajat julkaistaan festivaalin käynnistyttyä.