null Kuu, koira ja näkinkenkä -kinokonsertti
Ti 28.1. klo 17.00
Kino Regina, Keskustakirjasto Oodi
Liput: 18/11,50 € (Ticketmaster), 15/10 € (Musiikkitalo)

Ranskalaisen lyhytelokuvan valikoima esittelee kolme merkkiteosta, joissa yhdistyy maagisuus ja surrealismi.

George Melies’n Le voyage dans la lune (Matka kuuhun) (1902) on kaikkien fantasia- ja sci-fi-elokuvien kantaisä, joka raivasi tietä 1920-luvun kokeellisille elokuvantekijöille.

Myöhemmin mielikuvituksen raja-aitoja kaatoivat sekä avantgardistit että surrealistit, joiden elokuvallisia toteemeja ovat Germaine Dulacin visuaalinen runo La Coquille et le Clergyman (Näkinkenkä ja pappi) (1927) ja Salvador Dalin ja Luis Bunuelin häkellyttävän nerokas Un Chien Andalou (Andalusialainen koira) (1928).

Elokuvaa säestävät nykytaidemusiikkiin erikoistunut koloratuurisopraano Piia Komsi sekä monipuolisesta äänenkäytöstään tunnettu Aija Puurtinen. Live-elektroniikasta vastaavat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmän opiskelijat.

Aija Puurtinen, laulu
Piia Komsi, laulu
Janne Storm, eloelektroniikka

--

Sibafestin ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin yhteistyössä järjestämässä kinokonserttisarjassa 27.–30.1.2020 mykkäelokuvia säestetään ihmisäänin. Luvassa on monenlaisia laulutyylejä kurkkulaulusta ja karjankutsuista bel cantoon. Ihmisäänellä tuotetaan monipuolisia äänimaisemia, jotka räätälöidään tukemaan elokuvien tarinoita.

Esityksissä mukana ovat musiikkiteknologian aineryhmän opiskelijat, jotka muokkaavat ihmisääntä reaaliaikaisesti.

Lisätiedot:
Pauli Raitakari 050 511 6467 pauli.raitakari@uniarts.fi