null Musical migrantsPe 31.1. klo 19.00
Konserttisali, Sibelius-Akatemian Pohjoisen Rautatiekadun toimipiste
Kesto: 60 min
Liput: 18/11,50 € (Ticketmaster), 15/10 € (Musiikkitalo)

Viime vuosien tutkimuksissa Suomi on nostettu yhdeksi syrjivimmistä EU-maista. Silti maantieteellisten rajojen ylittäminen on ollut muusikoiden elämäntapa vuosisatojen ajan.

Tämä konsertti esittelee suuren osan urastaan muualla kuin kotimaassaan asuneiden säveltäjien musiikkia. Syyt ulkomailla asumiseen ovat olleet lukuisia: taloudellisia, poliittisia, kulttuurisia tai henkilökohtaisia.

Konsertissa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kuoronjohdon luokka, jossa opiskelijoita on seitsemästä maasta, johtaa Sibelius-Akatemian vokaaliyhtyettä. Esitettävä musiikki vaihtelee aina Josquinista Victoriaan ja Lisztista Stravinskyyn ja Saariahoon. Samalla konsertti esittelee Matthew Whittallin ja Alex Freemanin uusia teoksia. Molemmat säveltäjät ovat Suomen kansalaisuuden saaneita Pohjois-Amerikassa syntyneitä säveltäjiä.

Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtye
Sibelius-Akatemian kuoronjohdon opiskelijat

Huomaa myös edullinen (23/18 € Ticketmaster, 20/15 € Musiikkitalo) kahden kuorokonsertin lippupaketti, jolla pääset Haloa: Kuohu ja Musical Migrants -kuorokonsertteihin. Molemmat konsertit järjestetään pe 31.1.

Lisätiedot:
Mirka Rättyä, 050 526 2005, mirka.rattya@uniarts.fi